Америка готується до наступних виборів, але збирається захищатися кавалерією від авіації

Американське кібер-командування назбирало повні пазухи компромату на російських силовиків, військових та олігархів, та збирається потроху оприлюднювати ці дані у відповідь на втручання Росії у вибори Президента наступного року. Звучить дуже рішуче та пафосно, але не спрацює.

Якщо ви уважно читали останні дописи на цій сторінці, ви знайомі із тим, як працюють новітні інструменти масової модифікації поведінки. Саме їх застосовують росіяни, коли здійснюють свої операції впливу. Але масштаб та рівень проведення таких заходів, вочевидь, все ще за межами розуміння американських спецслужб. Які до цього часу мислять категоріями точних, прицільних операцій по конкретним індивідуумам. І нехай ці персонажі знаходяться на верхівці російської олігархії, дії з їхньої дискредитації не будуть мати суттєвого ефекту. Навіть дискредитація Путіна, на яку американці не наважуються через занадто високу зухвалість таких дій, не мала б суттєвого ефекту.

Тому що російська ідеологічна машина працює не згори униз, точніше не лише згори униз. Американським розвідслужбам, з усіма їхніми світлими головами в штаті й поза штатом та їхніми академічними здобутками варто було б про це знати. Дуже дивно, що аналітична машина, яка останні 70 років протистоїть різного роду тоталітарним режимам, все ще не усвідомила одну з головних рис свого опонента. Тоталітаризм це не стільки диктат умов у маси, скільки прислухання до настроїв мас, компресія цих настроїв, та їх трансформація у доступну масам ідеологію. Розв’язання комплексних проблем зрозумілими методами. Відібрати та поділити. Змінити пріоритети. Остаточно закрити питання.

Щоб перемогти тоталітаризм, треба широко працювати по масах, а не звужено по верхівці. Америка не збирається цього робити, адже вважає, що російська верхівка занадто міцно контролює настрої натовпу. Це стратегічна помилка, вона призведе до провалу операції, та спричинить черговий цикл занепаду ліберальної демократії на Заході.

https://www.washingtonpost.com/national-security/us-cybercom-contemplates-information-warfare-to-counter-russian-interference-in-the-2020-election/2019/12/25/21bb246e-20e8-11ea-bed5-880264cc91a9_story.html

Залишити коментар