Компанію Apple зламали хакери, збитки становлять $289,000

Так, вам не привиділося, найдорожчу компанію в історії людства зламали п‘ятеро надзвичайно талановитих хакерів. Наразі вони отримали за це 289 тисяч доларів винагород, та здається далі буде.

Операція тривала понад три місяці, а звіт містить 55 вразливостей в інфраструктурі Apple. Важливе уточнення: предметом цього імпровізованого пентесту в рамках програми Bug Bounty була сама компанія Apple, а не її продукти.

Enough Pentesting

Найяскравішою знахідкою, як на мене, стала вразливість, що дозволяла створити мережевого хробака, який краде у вас весь вміст iCloud, а потім робить те саме з людьми у вашому списку контактів. Ось чому варто використовувати офлайн-шифрування важливих файлів перед копіюванням їх у хмару. Для цього є кілька зручних рішень, можу порекомендувати Boxcryptor та Cryptomator.

І ось чому всім компаніям треба робити пентести. Цілком можливо, що ви захищені краще, ніж найбільша корпорація у Світі (хоча в мене є сумніви). Але ви не можете бути впевнені, поки хтось це не перевірить. І ні, для цього зовсім не обов‘язково відкладати шестизначну суму в доларах.

Залишити коментар